NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

EKOLADON SYNTYTARINA
Piilometsä palkittiin keväällä 2017 Helsingin yliopiston StarT-gaalassa. Palkintorahoilla väki teetätti tilavan ladon Piilometsän naapurissa, Vanhalassa. Lisäksi saimme hankittua actionkameran Piilometsään vauhtihetkiin.


AVARUUSMATKA 1: 2017
START - ALUEFESTARI 2017 TIETOMAASSA
START - PALKINTOMATKA HELSINKIIN 2017
Tuossa yllä on linkit meidän vuoden 2017 StarT-työhömme, Oulun Tietomaan aluefestari-tapahtumaan sekä Piilometsän agenttieskareiden Helsingin palkintoreissuun.


Maalis-huhtikuu 2017.
Tästä alkaa Piilometsän Ekoladon elämä: Arto parkkaa eli kuorii latopuita Vanhalan pihalla.

Maalis-huhtikuu 2017.
Hirsikasa odottaa veistämistä ja salvosten tekemistä. Ladon pyöröhirsien nurkkiin tehdään ns. koirakaulasalvos, jotta hirsikertoja voidaan pinota päällekkäin seinäksi. 

Kesäkuu 2017
Latokehikon sisällä. Saimi ja Maija-mummo löytävät sahanpurun seasta jotain mielenkiintoista. Onkohan se tukkimiehentäi (Hylobius abietis), kärsäkkäisiin kuuluva kovakuoriainen? Tukkimiehentäi viihtyy tuoreessa, vasta kuoritussa puussa.
Saimin ja Nellan mielestä hirsiviipaleet vissiinkin muistuttavat herkullisia jättiläiskeksejä. Maistuvatko hyvälle?


Heinäkuu 2017. 
Sieltä se tulee! Kehikko on lastattu Vanhalan traktorin kyytiin ja saapuu metsikön kautta kohti Piilometsän pihaa. Traktori pudottautuu juuri yhteen lukuisista asuinpainanteista, joita sijaitsee Piilometsän talon ympärillä. Ja kesäloma sujuukin sitten siihen taattuun tuttuun tapaan...

Ristimitta pitää aina tarkistaa moneen kertaan. Ristimitalla saadaan rakennus asettumaan suoraan ja nurkat 90 asteen kulmaan.

Wau! Vähän on kätevää. Onneksi Piilometsä sijaitsee aivan Vanhalan vieressä. Näin jouhevasti käy hirsien asettelu, käyttäen pystytyksessä hyväksi traktorin tukkikouraa.

Tässä Arto ja Ossi laittavat ladon kehikkoon karapuita, joihin kiinnitetään oven karmit. Tai tässä tapauksessa luultavamminkin ladon ovi kiinnitetään suoraan karapuuhun.

Onko nämä suurikokoisia shakkinappuloita?

"Hmm-hmmm-hmmm"... Joo, kyllä siinä riitti pomollekin puuhaa, vaikka lopussa työn suorittivat "hevosvoimat".

Elokuu 2017.
Lomilta on palattu. Piilometsän henkilökunnan toimenkuva näkyy olevan hyvinkin vaihteleva... Yhteisellä panostuksella saadaan näkyvää aikaiseksi.Rakennustarkastajat. "Milloin me päästään latoon nukkumaan?"

Syksy 2017.
Rumpunahka on kuivumassa ladon seinällä.
Osa ohjaajista osallistui peurannahan savuparkitsemiskurssille syksyllä 2017.

Syksy 2017.
Lapset maalasivat ihan oikeilla akvarelliväreillä taidokkaita eläimiä. 

Eläinaiheinen taidenäyttely oli esillä myös Ylikiimingin kirjastossa. Näyttelyn nimi on "Korkeasaaren eläimiä ja vähän muitakin". 


Syksy 2017.
Ensiunet ladossa. Eikä se haittaa, vaikka lattiakin vielä puuttuu. Piilometsän vaunusääskiverkot ovat käytössä tässä nukkuvilla Millalla ja Helmillä. Olemme saaneet vanhemmilta vanhoja valoverhoja, joista suunnittelemme ommeltavaksi lisää sääskiverhoja latoon.


Tässä on syntymässä aurinkokeräin. Jouni suhhuuttelee Piilometsään lahjoituksena saatuja tölkkejä mustaksi.
 
Talvi 2017-2018.
Osallistuimme Jämäkisaan, jonne valmistimme kierrätysaiheisen työn nimeltä: Piilometsän "Aurinkokeräin piharakennuksella".Toukokuu 2018.  
Talkooilta. Kevään talkooillassa isät olivat apuna tekemässä latoon lattiaa. Kiitos uurastuksesta! Lattia saatiin nukkumakuntoon.

 
Osa lapsista osallistui hoitopäivän aikana lattialevyjen ruuvaushommiin.

Toukokuu 2018.
Ennen kuin retroisen keltaiset kierrätyskerrossängyt saatiin asennettua, tyydyttiin nukkumaan vanhoissa kotasängyissä. (Näitä sänkyjä on nyt ylimääräisenä eli myynnissä.)
Aslak ja Henrik ovat opetelleet piilometsäläisille tärkeän "makuupussinkantotekniikan".


Toukokuu 2018.
Isovanhempienpäivänä Tappi esittelee ylpeydenaihettamme lasten isovanhemmille. Vanhalan Maija-mummo kertoo ladon valmistuksesta.


Toukokuu 2018.
N -Y - T... NYT! Lotta antaa lähtömerkin. Leikki seis ja hommiin.HIP-HURRAA! Nyt saadaan porukalla viedä varastossa odottaneet kierrätyskerrossängyt latoon.

Kesäkuu 2018.
Maijalla, Millalla ja Iivolla on lukuhetki ennen kuin kaikki ovat saapuneet latoon. Hyviä päiväunia! Kuvan on ottanut Rantapohjan Pirjo Holappa.Kesäkuu 2018.
Ekoladosta on tulossa monitoimitila, jossa nukutaan, piirretään, maalataan, luetaan satuja, lauletaan ja pidetään muskaria... Juttu Piilometsän Ekoladon elämästä jatkuu syksyllä! Sillä välin tulee muutamia muita juttuja.

Facebookiin ja Instagramiin tulee aina julkaisu uudesta blogikirjoituksesta, kivoja kuvia ja tärkeitä linkkejä!