NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

perjantai 17. maaliskuuta 2017

AVARUUSMATKA 3: ALUEFESTARI OULUN TIETOMAASSA

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluefestrin palkintoja oli jakamassa StarT:n projektipäällikkö Outi Haatainen, Oulun yliopiston LUMA-keskuksen suunnittelija Heli Vaara sekä Oulun yliopiston LUMA-keskuksen johtaja Jouni Pursiainen. Aukusti, Jere ja Niilo ottivat vastaanTähtitiimi-palkinnon, eli kutsun Helsingin LUMA-päiville ja StarT-Gaalan varsinaiseen palkintojenjakotilaisuuteen 22.-24.5.2017. (Siitä lisää sitten ajallaan.)


Tietoa 29.3.2017 järjestetystä Pohjois-Suomen ja Kainuun aluefestarista saat Oulu yliopiston LUMA-sivuilta:  
ALUEFESTAREILLA PALKITTIIN PIILOMETSÄN TÄHTITIIMI
Lähtö: Keskiviikkona 29.3.2017. Kiitämme erittäin, erittäin paljon tapahtuman järjestäjiä sekä heidän yhteistyökumppaneitaan kyydeistä, maittavasta ruoasta ja mukavasta ohjelmasta Tietomaassa! Koko porukka pääsi mukaan ja mikä sen hauskempaa. Pienet palasivat takaisin päiväkodille nukkumaan jo puoliltapäivin.


TIETOMAA
Aluefestari 


Hissi 

Dinosurukset olivat eittämättä kaikist eniten pienimpien kävijöiden mieleen. Tämän dinosauruksen selkään sai jopa kiivetä.


Tietomaan dinosaurukset olivat aika kilttiä väkeä. Ne eivät edes puraisseet tai pökäisseet, vaikka niiden suuhun laittoi käden gtai niitä silitti kuonosta.

mä ne vasta kummallisia veikkoja olivat. Dinosaurukset

Aikakoneen huojuvassa kydissä pääsi matkustamaan avaruuteen saakka. Onkohan tuo maapallo, joka näkyy tuolla kaukana?

HISSI! Kuka ehtii painaa nappia? Maalaisasukkaille pelkkä hissillä ajelu kerrosten välillä oli elämys. 

Ja Näköalatornin hissi! 45 metrin korkeudesta avautuivat mahtavat näköalat kohti Oulun keskustan maamerkkejä. Tuolla on Tuomiokirkko ja tuolla Vanha vesitorni... Siellä pääsi myös tutustumaan Avaruus-näyttelyyn.

Näköalatornista laskeuduttiin portaikkoa pitkin alas ja matkalla oli mm. avaruus- ja korukiviaiheisia vitriinejä, joiden ääreen saattoi pysähtyä katselemaan. Matkalla oli myös mikromaailma ja revontulinäyttely.

Häikäseekö? Tietomaa-trenditietoista väkeä liikkeellä. 
Tietomaassa sai katso myös jättielokuvaa "VILLIT KISSAT" 3D-muodossa. Aihe oli juuri sopiva Piilometsän väelle, kun mehän olemme kohta, mutta ei vielä ihan huomenna kuitenkaan, menossa Korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen katsomaan ihan eläviä leijonia.Tietomaassa ritti kaikille kokeiltavaksi kaikennäköisiä hilavitkuttumia. Niillä saattoi tehdä tieteellisiä kokeita tai huvitella ihan muuten vain.


Niin, vielä kerran kiitos järjestäjille. Ruokatauko ja VilleVallaton jäätelö. NAM!
Ps. Taustalla olevista hienoista maalauksista saimme taas kerran oivan idean päiväkotimme eläinaiheiseen taideteemaan... Siitä lisää myöhemmin.

Tässä eskarilaiset mittelevät kestävyyttä, voimaa ja taituruutta.

MOB - Mies yli laidan. Esillä on monipuolinen joukko kohteita, jotka kertovat merestä
ja vesistöistä sekä merenkäynnin historiasta Oulun edustalla.


Iso kiitos Myös URSA:lle lahjakortista sekä Tietomaalle pääsylipuista, jotka lapset  perheineen saavat käyttää tulevan vuoden aikana.