Oli lasten toiveruokapäivä. Piilometsän keittiössä tehdään ruoka itse pääosin luomusta ja lähialueen tuotteista ja lisäksi leivotaan viikoittain tuoreita leivonnaisia. Kalakeitto oli saanut suuren kannatuksen, mutta juurihan oli syöty kalaruokaa. Nyt taivuttiin kokeilemaan, miltä hampurilaisateria maistuisi. Luomuista kaurapuuroa oli keitetty aamulla sen verran enemmän, että leipaistiin jäljelle jääneestä osuudesta Piilopurilaisia. Aikuinen paistoi maukkaat pihvit Piilopurilaisen väliin ja lisukkeeksi leikattiin monenlaisia vihanneksia.
Isommat viettivät
leikkiaamua, joten oli vähän pienempien vuoro leipoa ennen ulkoilua.”Leipoo”, ilmaisi
halukkuutensa Julius, joka juuri harjoittelee sanoja. Väinö liittyi Juliuksen seuraan ja valokuvaajan huomatessaan alkoi leipomisen ohella ilvehtimään.
Myös Maija ja
Jaakko asettautuivat leipomuspöydän ääreen. Myöhemmin kokeneen
leipurimestari Lennen pullakäsiä alkoi vipattaa ja hän halusi liittyä joukkoon.
Jokainen sai palasen taikinaa, josta itse kukin leipoi omanlaisensa sämpylän.
3-vuotiaat
pojat keksivät omille sämpylöilleen oivat nimet: ”Lätty ja Lettu”. Leipuri
Hiivan laulu raikui keittiössä, kun pikkuväki työskenteli ahkerasti leipätaikinaa vaivaten.
Alkaa lupaavasti. Omena houkuttaa. Makaronia on jo maisteltava. |
Tästä pääset katsomaan PIILOMETSÄN RESEPTIKIRJAA.