NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

torstai 29. maaliskuuta 2018

START-ALUEFESTARI 2018 TIETOMAASSAPohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluefestarinpalkintoja ja kunniakirjoja oli jakamassa StarT:n projektipäällikkö,  Oulun yliopiston LUMA-keskuksen suunnittelija Kati Kyllönen sekä Oulun yliopiston LUMA-keskuksen johtaja Jouni Pursiainen. 


 

 

 

KUVA

Iso kiitos Lastentarhaopettajaliitolle lahjakortista sekä StarT:lle kunniakirjoista, jotka lapset  saivat tilaisuudessa.

KUVA

HYPPY KIVIKAUDEN ELÄMÄÄN-projektimme liittyy StarT-ohjelmaan, johon ilmoittauduimme viime marraskuussa. Valitsimme StarT -ohjelman seitsemästä luonnontieteellisestä tai matemaattisesta osa-alueesta meille mieluisan teeman, jonka sitten raportoimme nyt helmikuun 2018 lopussa. Meidän teemamme oli tänä vuonna ympäristö ja luonto ja viime vuonna tähdet ja avaruus. 
Vaikka raportointiaika loppuikin jo, jatkamme teeman parissa ja ensi vuonna pakerramme kivikauden kesäisissä tunnelmissa.  
Blogiteksti "HYPPY KIVIKAUDEN ELÄMÄÄN: TALVI" JA VIDEO
Ja tässä on viime vuoden "AVARUUSMATKA"- LINKIT JA VIDEO

Kiitämme erittäin, erittäin paljon tapahtuman järjestäjiä sekä heidän yhteistyökumppaneitaan kyydeistä, maittavasta ruoasta ja mukavasta ohjelmasta Tietomaassa! Kaikki 2015-syntyneet ja sitä vanhemmat tyttö- ja poikalapset pääsivät mukaan seikkailuun... Pienet palasivat takaisin päiväkodille nukkumaan jo puoliltapäivin.


TIETOMAA

Pienimmät odottivat innokkaasti Dinosaurus-osastolle pääsyä.

Tietomaan tietokonenäytöltä saattoi katsella erilaisten dinosaurusten kuvia ja lukea niistä lisätietoa.

Aikakone oli taas yksi mielenkiintoisimpia vehkeitä. Aika hyviä avaruusmatkustajia nuo Piilometsän lapset. Eikö vain? Jokainen pääsi ehjänä takaisin maan kamaralle.


Vuoristorata-simulaattorissa tuntui vatsanpohjassa kuin olisi ollut oikean vuoristoradan junan kyydissä.

HISSI! Meidän pienten lemppari! Helmi muistai vielä viime kerrasta, miten hissillä pääsee alempaan  kerrokseen.Kuka ehtii painaa nappia? 


Yläkerrasta avautuivat mahtavat näköalat kohti Oulun keskustan maamerkkejä. Tuolla on Tuomiokirkko ja tuolla Vanha vesitorni... 

Näköalatornista laskeuduttiin portaikkoa pitkin alas ja matkalla oli mm. avaruus- ja korukiviaiheisia vitriinejä, joiden ääreen saattoi pysähtyä katselemaan. Matkalla oli myös mikromaailma ja revontulinäyttely.

Onko nämä niitä Piilometsän agentteja.? 
Tänä vuonna Tietomaassa oli jättielokuvana "SUUNTANA AVARUUS" 3D-muodossa. Aihe oli taas sopiva Piilometsän väelle, kun teimme itsekin viime vuonna oman elokuvan avaruudesta.Tietomaassa ritti kaikille kokeiltavaksi kaikennäköisiä hilavitkuttumia. Niillä saattoi tehdä tieteellisiä kokeita tai huvitella ihan muuten vain.TULEE VIELÄ MUUTAMIA KUVIA!
Niin, vielä kerran kiitos järjestäjille. Ruokatauko ja jäätelö. NAM!

MOB - Mies yli laidan. Esillä on monipuolinen joukko kohteita, jotka kertovat merestä
ja vesistöistä sekä merenkäynnin historiasta Oulun edustalla.