NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

perjantai 4. marraskuuta 2016

ONNELLISTEN OMENAHERKKUPiilometsän esiopetustarinan Hissu ja Hippu Hiirulainen oli kutsuttu Oikeaan Metsään, jossa ne tutustuivat Lennu Lepakkoon ja Outoon Puuhun. Outo Puu oli elänyt Oikeassa Metsässä jo 1300 vuotta ja nyt sen 1301-vuotissyntymäpäivänsä kynnyksellä ei yhtään vierasta näkynyt lähimaillakaan.
Puu suri sitä, minne kaikki iloiset, leikkivät Ruipukki-lapset ja puussa asunut Haltija Uupelus olivat kadonneet. Puu ongelmoi ja ongelmioi vain yksinään asioita ja oli mieleltänsä onneton.

Hissu ja Hippu kokosivat Lennun heille antamistaan sanalapuista onnittelurunon ja lausuivat sen puulle. Ne päättivät vielä lisäksi leipoa puulle jotain erikoisen herkullista. 
Hiiret poimivat puun juurelta punaposkisia omenoita leipomukseensa ja leipoivat maistuvan maukkaan ONNELLISTEN OMENAHERKUN. Outo Puu tuli onnelliseksi ja sen suu kääntyi vihdoin hymyilemään.
Myös Piilometsän eskaripojat innostuivat leipoamaan tätä Hiirulaisten herkkua ja tarjosivat sitä koko Piilometsän väelle välipalaksi. Omenat piti leikata tarkasti viipaleiksi.
Ceyloninkaneli ja intiaanisokeri ovat terveellisiä vaihtoehtoja normaalille kanelille ja valkealle sokerille. 

Mittauksen kanssa saa olla tarkkana ja laskea, että oikea määrä mittakupillisia kaurahiutaleita ja intiaanisokeria päätyy leivonnaiseen.

Hissun ja Hipun salainen ainesosa Onnellisen omenapiirakan valmistuksessa olivat ihanat jogurttijäätelösydämet vanilijaripauksella.
Raaputa siemenet ja vanilijatangon kuori kermaan ja kiehauta. Jäähdytä ja lisää jogurttijäätelön sekaan.


KOHTI OIKEAA METSÄÄ