NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

lauantai 1. syyskuuta 2018

TEEMAILTA: Ekolato ja karkelot

Tässä tämä luvattu keväinen talkoojuttu nyt on valmiina. Toukokuun 15. päivä kokoonnuimme laittamaan lattiaa Ekolatoon sekä valmistamaan Rotuaarin karkeloihin sanomalehtiviuhkoja ja Piilometsä-merkkejä. 

Sanomme näitä yhteisiä talkooiltapäiviä TEEMAILLOIKSI. Meillä on muutamia teemailtoja vuodessa. Aloitamme ne aina n. klo 15.30 ja jatkamme yleensä n. klo 18/18.30 saakka. Tällä kertaa lapset olivat tuoneet kotoaan tuokiota varten sanoma- ja mainoslehtiä sekä vanhoja lakanoita. 

"Minkähän muotoisen auringon maalaisi..."Piilometsä-merkkeihin käytettiin kangasmaaleja.

Illan hommelit on mietitty niin, että lapset voivat olla mukana. On aina mukava katsella, kun lapset työskentelevät vanhempiensa kanssa. Tässä syntyy viuhkoja. 

Lapset leikkasivat mainoslehtiä ja äidit auttoivat oksan kiinnittämisessä."Vähän kait tämä askartelu on innostavaa ja kauhean mielenkiintoista...!

Ehkäpä mopoilu on sittenkin kiinnostavampaa kuin joidenkin ihmeen viuhkojen teko...Eihän ne talkoot pelkkää ahertamista koko ajan ole. Hauskaa, kun entisiä piilometsäläisiä eli hoitolaisten sisaruksia, osallistuu myös teemailtaan.
Isoveli on osallisena touhuissa. Meillähän ei ole teollisia leikkihäkkyröitä pihalla. Kaivoimme joku vuosi sitten ladon perältä esille tämän meille ilmestyneen mäen. Ajattelimme, että kun se alkaa lahoamaan, se hävitetään. Mutta tämä se vaan on kestävä laite. Se kestää ja kestää ja kestää...

Talkoissa riittää puuhaa ja yhdessäoloa. Vanhemmatkin saavat toimien lomassa seurata lastensa päiväkotipuuhailuja.


Tosi kiva on, kuin päiväkodin aikuisten ei tarvitse juosta pihalla tukka putkella toiminnasta toiseen, vaan vanhemmat keksivät lasten kanssa kyllä puuhaa. Lapsetkin ovat innolla mukana, kun vanhemmat  toimivat ohjaajina.

Tässä asetellaan vielä lattiakoolauksia ja kohta haetaan niiden päälle lattialevyt. Harmittaa, ettei löytynyt vanhaa lattialautaa. Piilometsäläisetkin olivat jo käyttäneet tällä erää kaikki vanhat ylijäämälaudat.

Tuumaustauko. Eihän tuossa enää paljon ole vajaata lattiatilaa. Kiitos ihanille isille! Teidän talkooapu oli paikallaan, että lapset pääsivät jo toukokuussa nukkumaan Ekolatoon.

"Kahvitauko". Kun on väännelty viuhkat ja maalattu Piilometsä-merkit, on kahvituksen ja mehutuksen aika. Tapahtumissa on aina käytössä retkimotit / kestoastiat.

Itsetehtyjä nam-nam piirakoita tehtiin moneen eri malliin. Maistuivat hyvin kaikille.

Ja mainiot ruokapaikat löytyivät ulkoa. Tässä sitä ruokaillaan lasten kanssa joka päivä, keväästä syksyyn.

Meillä oli talkoissa ihanan lämmin keväinen sää. Pienessä pihlajassakin oli näköjään silloin jo lehdet isolla hiirenkorvalla.

KOHTI ROTUAARIN KARKELOITA