NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

perjantai 27. heinäkuuta 2018

KOHTI ROTUAARIN KARKELOITA

Yksityisten päiväkotien keväiset karkelot järjestettiin Oulun Rotuaarilla 16.5.2018. Tilaisuuden musiikkipuolesta vastasi Soiva Siili. Akku loppui kamerastamme kesken kaiken, mutta onneksi nykyään on kännykkäkamerat. Oma apu on paras apu! Keskitymme tässä nyt vain omaan valmisteluun ja juhlatunnelmaan, koska jokaisella päiväkodilla on omanlaisensa näkyvyyssäännöksensä.

HU-HUU! Erehdyimmeköhän juhlan aiheesta?

Yhteistyössä hommat luistavat: Vilja mittaa kepillä kankaaseen oikean pituuden, Maija laittaa merkin ja Milla leikkaa.  Kangas on vanha lakana ja saatu vanhemmilta. Loppukankaasta leikattiin pieniä kappaleita aurinkomerkkejä varten.

Oikean mittainen banderolli tuli! Siihen kirjoitetaan "PIILOMETSÄ" ja se kiinnitetään kahden ohuen mäntypuun nokkaan kaksostenrattaisiin. Hyvä keksintö!

Tehotytöt. Ensi vuoden eskarit huolehtivat "Avaruus"-teeman Piilometsä-lipusta, jonka Lenne maalasi pari vuotta sitten. Se kiinnitetään ylös kaksostenrattaisiin yhdessä "PIILOMETSÄ"-banderollin kanssa.

Ensi syksyn pikkueskarit Onni, Lilian, Viljami ja Jouni ovat kirjoitusvuorossa. Myös tehotytöt osallistuivat kirjoitushommiin.

Kaikki halukkaat, ja heitähän riitti, saivat maalata oman Piilometsä-auringon. Osasta tehtiin lippuja ja osa ommeltiin karkeloasujen selkään.

Kangasmaalilla maalatut liput ja banderolli kuivuivat hyvin Piilometsän kuravaatenarulla.

Pidimme karkeloiden alla talkooillan, jossa lapset saivat tehdä tilaisuuteen mainoslehdistä viuhkia yhdessä vanhempansa kanssa .

Lisää aurinkoja tarvittiin myös lippuihin ja karkeloasujen selkämyksiin. Teemaillasta tulee juttua seuraavassa postauksessa.

Karkeloasut puettin päälle jo päiväkodilta lähtiessä. Tämän kultturimatkan hinta: yhden aikuisen hinta Ouluun on 8.30€/siivu ja lapsen 4.20/siivu. Onneksi vanhemmat hakivat töiden jälkeen lapset kaupungista, niin pääsemme useammin mahtaville reissuille. (Esim. Pieksämäellä on kokeiltu koululaisten ilmaisia kyytejä harrastusmatkojen helpottamiseksi. Kokeilu on todettu kaikenpuolin onnistuneeksi.) Vastaavaa odotellessa... Taidamme olla meidän perän ainut päiväkoti, joka kuitenkin reissaa Ouluun?

Aikamoinen karnevaalikulkue on astunut juuri linja-autosta ja matka jatkuu kohti Oulun Rotuaarin aukiota.  
Miksi meillä pitää olla aina niin paljon kampetta mukana...? Ilmastointiteippiä, sakset, kaksi kappaletta mäntypuuta, eväät, varaeväät, viltit, Piilometsän aurinkoliput, juomakanisterit, retkimotit, vaipat, pienten varavaatteet,...Kas kumma, ettei vielä sadevaattetkin ole otettu jokaiselle varalta mukaan. Retkikeitin ja kattila lienee jätetty kuitenkin tällä kertaa päiväkodille?

Levitimme pallon kupeeseen piknikviltin ja mutustelimme välipalamme ennen tilaisuuden alkua. Tappi ja Ossi virittävät hienoa banderolli- ja lippusysteemiämme. Valmis kokonaisuus näkyy muutamassa kuvassa jäljempänä.

Pelle juonsi Rotuaarin karkelot kuuluvalla äänellään.

Matkalla Rotuaarille kohtasimme kaupungilla Saaran, Paavon ja Lotan mummun, joka halusi tarjota Piilometsän väelle välipalan jälkeen herkulliset jäätelöt. Kiitos mummu!

NAM! Myös Kaalep-pupulle ja Lotta-keijulle maistui helteisenä päivänä kylmä jäätelö.

MURRR. Ja se on myös Piilometsän sirkuskarhujen Aslakin ja Henrikin suurta herkkua.
 

Koska tulimme paikalle ajoissa, saimme valita väellemme erinomaisen katsomopaikan. Kerrostalot ja jäätelökioski toivat varjon muuten helteiselle ja auringonpaisteen täyttämälle Rotuaarin aukiolle. Siirryimme samaan tahtiin auringon kierron mukana taaksepäin. Tilaisuuteen pääsi mukaan myös Aslakin ja Henrikin kotiväkeä.

Joku muu oli filmannut Rotuaarin karkeloissa tämän videon. Laitoimme sen tähän, kun ketkäpä muut kuin Piilometsäläisethän ne siellä istua nöpöttävät jätskikioskin kupeessa.

Myös Piilometsän väki esiintyi lavalla. Porukka lauloi yhdessä Englantilaisen leikkikoulun kanssa I-HAH-HAA. Kuvassa on etualalla Piilometsä, "metsän väki" -teemassaan. Kaikilla tytöillä on keijuasut ja pojilla eläinasut paitsi Lenne pukeutui karkeloihin Piilometsän maahispeikoksi.

Tilaisuuteen askarreltu viuhka vain viuhuaa Helmi-keijun kätösissä. Iivon ja Jounin susipukujen selässä olevat Piilometsän auringot ovat niin mainion näköisiä, että taidamme tehdä syksyllä toisen painantakierroksen ja valmistaa retkiliiveihin minikokoiset Piilometsän auringot.