NAVIBARIN KATOAMINEN

HUOM!!!! SIVUJEN PÄIVITYS ON KÄYNNISSÄ: BLOGIJUTTUIHIN SIIRRYTÄÄN OIKEALLA OLEVIEN PAINAKKEIDEN KAUTTA. VALMIINA OVAT ALKUPÄÄN JUTUT. YLHÄÄLLÄ ON UUSIN BLOGI, AJANKOHTAISTA-NYT, ESITTELY, PROJEKTIT JA YHTEISTIEDOT. YLHÄÄLLÄ ON MYÖS SOMEMME. ÄLÄ SIIRRY BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKEISTÄ. OIKEALLA ON PIKANÄPPÄIN "YLÖS".

tiistai 26. joulukuuta 2017

JOULUPUUHAILUA

Mitä kaikkea Piilometsässä puuhailtiinkaan ennen joulun saapumista taloon.

 JOULULEIVONTAA, piparit:


Tänä jouluna teimme maittavan piparitaikinan itse. Taikina tehtiin peräti kolme kertaa Piilometsän lukiusten joulunalusjuhlien herkuksi.

  
JOULULEIVONTAA, tortut:
Maija auttaa Paavoa leikkaamaan torttuun sakaroita. Paavon omatakeinen tyyli taitella sakarat keskelle naurattaa Paavoa itseäkin. 

Pienimmät käyttävät joulutortun teossa mielikuvitusta, mutta isoimmat harjoittelevat taittelemaan joulutortun oikean ohjeen mukaisesti... Eihän se Saimi haittaa, vaikka hilloa on yllinkyllin?

 NÄIN TAITTELET OIKEAOPPISESTI JOULUTORTUN SAKARAT:

ja se ei aina olekaan aivan helppoa! Kuvasimme isojen leipomisharjoituksia ja koostimme tähän neljän kuvan tortuntaitteluohjeen.


TONTTUMAJALLA:

Jokainen sai kurkistaa tonttumajan laatikkoon. Jokohan tonttui toi Millalle kirjeen?


Tonttu antaa lapsille pienen tehtävän, jonka lapsi saa tehdä ennen joulua. Milla halusi ottaa omaan tehtäväänsä mukaan myös muita päiväkotlaisia.


Nella, Saimi ja Paavo tekivät nuoskalumesta Vanhalantörmän tienvarteen ihania lumipallolyhtyjä Piilometsän väen Lyhtyiltaa varten.

 ASKARTELUJA:Jouluaskarteluita valmistettiin muun joulutohinan lomassa.

Millan tonttutehtävä.
 TONTTUILUA:
Joulutontuksi valmistaudutaan koko joulukuun ajan, ensimmäiset tonttuaskeleet otetaan usein hyvissä ajoin,  jopa jo marraskuun puolella.JOULUKUUSEN HAKU:
LYHTYILLAN POROT:

Tarvii hakea kuvia toiselta koneelta...