NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

TALVIKEIJUN HYVÄSTIT


Huhtikuun puolella Talvikeiju ilmestyi Piilometsän lapsille. Hän kertoi Kevätkeijun ilmestyneen jo lähialueelle ja hänen oli väistyttävä kovaa vauhtia lähestyvän kesän tieltä toisiin talvisiin maisemiin. Talvikeiju kehotti tarkkailemaan lähellä olevaa luontoa, jos sattuisimme näkemään pienen Kevätkeijunkin.
Lähdimme tekemään kierroksen lähiluontoon ja etsimään merkkejä Kevätkeijun saapumisesta. Yksi lämpenevien ilmojen varma tuntomerkki on, että kauniina aurinkoisena päivänä paksut käsineet ovat aivan liikaa. Myös keväisten merkkien etsiminen kävi vaivattomammin ilman kömpelöitä kintaita.
Hankisuon lumipeitteeseen oli ilmestynyt jo pälvipaikkoja, joista innokkaat lapset löysivät monia luonnonmerkkejä. 
Kevätkeiju ei ollut levitellyt luontoon vielä meidän nähtäväksemme varsinaisia keväisen kasvun merkkejä, mutta talven yli oli säilynyt mm. jäkälää ja sammalta, kaarnaa, heiniä, varpuja,... 

…ja lisäksi monenlaisia heiniä, hillan lehtiä, suopursuja, käpyjä, variksenmarjoja sekä varmasti tuoreita ja pehmeitä jäniksen papanoita.
Löydöt järjesteltiin lumihangelle.
Lumessakin riitti vielä tutkailtavaa. Arvaatkos näiden kuvien perusteella, mistä eläimestä on kyse? Se loikkii hangella, levähtää kuopassa ja tekee yllä olevat jäljet lumihankeen: yksi, kaksi, loikka…
HALUATKO TUTUSTUA JÄNIKSEEN JA MUIHIN ELÄIMIIN? 
Pian ilmestyy myös Orava-info.
Suon reunalta löytyi sopiva eväspaikka. On se vaan lystiä, kun ei tarvitse mennä kesken kaiken touhun ruoka-aikojen perässä päiväkodille, vaan ruoka kulkeutuu aivan yhtä helposti retkeilijöiden luokse lähiluontoon.

Kun tukeva ruokailu oli ohitse, lähtivät pienimmät nukkumaan jo päiväkodille ja isoimmat jatkoivat Kevätkeijun etsintää.Rekeläntörmän kodalla jäät olivat juuri lähteneet Kiiminkijoesta ja pakkautuneet Jynkälän rantaan. Jäät lähtivät kyllä tänä keväänä liikkeelle yllättävästi ja aika aikaisinkin. Nuorittanperällä vesi nousi vauhdilla niin, että vene oli päätyä jäiden matkaan ja kaukana ei ollut vesi saunan alimmaisista hirsistäkään. Aittokosken sillallakin oli jouduttu ottamaan jo kaivinkonekin avuksi luonnonvoimien edessä.