NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

torstai 28. huhtikuuta 2016

MUUMIT HERÄÄVÄT TALVIUNILTAJäälin kirjastossa vieraili huhtikuussa Nukketeatteri Sytkyt esityksellään MUUMIEN TALVI.  Yritimme ilmoittautua mukaan, mutta lienemme saaneet tiedon esityksestä niin myöhään, että se oli jo täyttynyt ennen meidän ilmoittautumista. Mutta eipä hättää. Koska isommille oli jo sovittu retki Risto Räppääjä-esitykseen, pitihän myös pienemmille olla tarjolla jotain korkeakulttuuria. Siispä hiomaan omaa Muumi-esitystä.
Ensimmäiseksi etsittiin sopivaa esiintymispaikkaa. Monia kiviä oli tarjolla, mutta sammaleinen iso laakea kivi, jonka päällä kasvoi siro, pieni kuusi vei voiton. Sehän oli kuin Muumilaakson metsä. Ja sen taakse sopi tarpeeksi monta esiintyjää.
Seuraavaksi oli käsikirjoituksen vuoro, sopivien pehmohahmojen valinta ja parin harjoittelukerran vuoro. Lisäksi eskarilaiset kirjoittivat kutsut yleisöksi lupautuneille yksityisille perhepäivähoitajille Oilille ja Piialle hoitolapsineen.
Kun vieraamme saapuivat, sai ”MUUMIT HERÄÄVÄT TALVIUNILTA” -esitys metsässä alkaa.Lapset muistivat vuorosanat, esitys sujui mutkattomasti ja lapsia nauratti hauskat kohtaukset. Toukokuun kevätiltamissa saamme katsoa lasten keksimän ja esittämän jatkokertomuksen Muumien seikkailuista Merirosvojoella.
Esityksen jälkeen lapset halusivat leikkiä suuren kiven päällä Muumitalolla sekä Muumi-hahmoilla ja metsän eläimillä.

Ja leikittiin porukalla monenlaisia metsäleikkejä.

Muumi-teatterin ja metsäleikkien jälkeen vieraillekin maistui Piilometsän ”soppa” eli keitto ja lasten leipomat  Muumi-aiheiset nisut.
Heipparallaa ja tavataan vielä toistekin.
t. Piilometsän ja Muumilaakson väki