NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

tiistai 16. helmikuuta 2016

PÖLLÖVAARI JA VINTTIKAMMARI”RYMSKIS” ja ”RÄISKIS”
Piilometsän pihan pensaikkoluolasta kuului yhtäkkiä valtava räsähdys. Lapset juoksivat katsomaan, mitä tapahtui.
”AI-JAI. HU-HU-HUUUUUUU… UHUUU!”
Pensaikkoluolan katon läpi oli pudonnut… PÖLLÖ? Pöllö köllötti maassa ja valitti hiljaa.
”AI-JAI. HU-HU-HUUUUUUU… UHUUU!”
Pöllö oli selvästi satuttanut pudotessaan ainakin nokkansa  ja lapset kiiruhtivat auttamaan sitä nousemaan pystyyn. ”Olen vanha Pöllövaari, Piilomestsän eläinkoulun yliopettaja. Lentelin yöllä toimittaen asisoitani ja nyt sittsen torkahdin kesksen lentomatkani. Näkönikin on jo huonontunut, välillä lennän päin puita ja muita, mutta kiltit Maahistsontut ovat aina auttaneet ja antaneet minulle makuupaikan kodistsaan.” ”Mitä minä nyt teen? Mistsä minä nyt lepään?”
Veikka toimitti Pöllövaarin lepäämään sisälle Piilometsään.
Lapset keksivät heti ratkaisun. ”Tule meille Piilometsään. Me hoidamme sinut kuntoon.” Lapset keksivät, että Pöllövaari voisi asua eskareiden vintillä. Siellä se saisi rauhassa tervehtyä, eivätkä päiväkotikoirat Niisku ja Piitukaan häiritsisi sitä. ”Mutta, nyt minä muistsan. Olin viemästsä opestustarvikkeita eläinkouluun. Näkyykö pustsia?” Lapset löysivät vähän matkan päästä punaisen pussukan. ”Rubiineja, timantteja?” lapset ihmettelivät. Onneksi pussi ei ollut auennut eivätkä kivet olleet lentäneet lumihankeen.
Sisällä lapset mittasivat Pöllövaarin kuumeen. ”5 astetta kuumetta,” Saara ilmoitti. ”Annetaanpa lääkettä. Sillä parantuu kuume." "Mutta nokka pitää ommella,” Jenni huomautti. Aikuinen lupasi toimia lääkärinä ja ommella Pöllövaarin nokan kuntoon. Lapset silittelivät ja hoivasivat vuorotellen pöllöraukkaa.
Pöllön nokka saatiin kuntoon tikkaamalla ja Pöllövaari pääsi tutustumaan uuteen ympäristöönsä. Sille laitettiin puunoksa vintin ikkunan alle, jossa pöllö lupasi tarkkailla pöllönkatseellaan yläkerran oppilaita. Se halusi opettaa  Piilometsän lapsille saman, mitä oli vuosikymmenten ajan opettanut metsän eläimille. Piilometsän väki päättkin nimetä yläkerran uudestaan. Siitä tuli Pöllövaarin vinttikammari. 

Pöllövaaria, lapsia ja aikuisia odotti portailla aamulla hauska yllätys. Siitä ja koko väen hiihtoretkestä Rekeläntörmän kodalle lisää tarinaa luvassa vielä tällä viikolla.