NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

torstai 4. helmikuuta 2016

KOTASATUJA JA SADUTUKSIALapset leikkivät pihalla ja pienimmät kutsuttiin sisälle jo syömään. Sofia, opiskelija,  oli suunnitellut pitävänsä satutuokion Piilometsän pihakodassa. Hän kokosi pihalta 3-6-vuotiaat lapset kotaan. Nyt hänellä oli näytön paikka. Sofia aikoi lukea kodassa sadun, joka sivuaisi meidän merirosvoteemaa. Hän oli valinnut luettavaksi Peter Pan -kuvakirjan, jonka on kirjoittanut Alke Hauschild.
Lapset eläytyivät Sofian tarinointiin. Osalle kertomus Peter Panista ja Mikä-Mikä-Maasta oli jo entuudestaan tuttu, mutta osalle vielä aivan uusi seikkailu. Helinä-keijun taikapölyn siivittämänä sukelsimme syvemmälle keijumaailmaan lukemalla Julia Huberin ja Alison Edgsonin kirjaa ”Ripaus keijutaikaa”. Tarinoista jäi mielensopukoihin sopivasti kimmoketta oman tarinan ja satukirjan suunnittelemiseen. 
Piilometsään saapui kuukausittaiselle vierailulle kirjastoauto Onneli, josta saamme lainata lisää aiheisiin sopivia kirjoja. 

Myöhemmin kokoamme lasten oman tarinan merirosvoista ja toisen kertomuksen keijukaisista ja maahisista. Sadutusprojekti on pitkäkestoinen; se sisältää tarinan kerronnan, tarinan piirtämisen kuviksi sekä kuvien värittämisen ja maalaamisen. Kirja täytyy tekstittää käsin kirjoittamalla tai tietokoneella. Lisäksi olemme valokuvanneet tarinat ja tallentaneet ne digimuotoon tietokoneelle ns. digikirjaksi. Alla on muutamia meidän sadutusesimerkkejä.

  • Ennen joulua 2015 olimme mukana 7 viikkoa kestävässä Vesalan koulun Joulutori-projektissa, jonka Sadutuspajassa kokosimme kaksi jouluaiheista kirjaa yhdessä Vesalan koulun oppilaiden ja Tarja-open sekä Vesalan päiväkodin 5-vuotiaiden ja Sanna-open kanssa. Piilometsästä Joulutoriin osallistuivat 5-6-vuotiaat sekä Kaisu ja Suvi. ”JOULU JA MÖRKÖKARHUT” & ”JOULUNTAIKAA”