NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

torstai 28. tammikuuta 2016

LUISTELUHARJOITUKSIA2½-vuotias Väinö oli jaksanut odotella pitkän tovin, että luistimet sidottaisiin. Väinö oli ensikertalainen ja harjoitteli lähinnä jäällä seisomista. ”Lähdetäänpäs luistelemaan”, aikuinen vihjaisee Väinölle ja Väinön luistimet alkavat viuhuta jään yläpuolella edestakaisin hirmuista tahtia, kun aikuinen vie häntä syliotteessa eteenpäin kentän toiselta puolelta toiselle. ”Vau, Väinö. Sinähän opit jo luistelemaan”, aikuinen kannustaa. Väinö hymyilee ylpeänä ja kertoo luistelun olevan mukavaa touhua.
3-vuotiaat pojat osasivat jo pysyä pystyssä ja edetäkin maltillista vauhtia ilman luistelutukea. Pojat ottivat luistelun rennolla mielellä. "Hmmm, hmmm, hmmm", yksi askel kerrallaan ja sitten välillä puusta kiinni. Ups, otettiinpa välillä vähän jääkontaktia ja noustiin oikein hissukseen ylös. Ja taas lähdettiin rauhallisesti eteenpäin "Hmmm, hmmm, hmmm" ja seuraava puu on jo näkyvillä. Hiljaa hyvää tulee.
Maija oli laittanut suurimman pykälän päälle. ”Maija Mehiläinen on tainnut kuivaharjoitella luistelua vai onkohan se unissaan opetellut luistelemaan?” Maija oli ottanut Piilometsän pihakentällä viime talvena, 2½-vuotiaana, jo ensi kosketukset luistelun alkeisiin. Välillä onnistui vähän paremmin pystyssä pysyminen ja hiissaaminen jäällä eteenpäin ja välillä vähän saattoi tympäistäkin. Nyt veljen vanhat hokkarit vain kiitivät jäällä.