NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

PÄÄSIÄINEN 2018


Pääsiäiseen kuuluvat askartelut. Ainakin yksi askartelu ehditään tehdä ennen pääsiäisen saapumista. Lisäksi isoimmat koristelevat ja sitovat kasan virpomisvitsoja, osan itselle, osan virvottavaksi päiväkotituttaville.

Tullenee ehkä vielä muutama kuva... 


Emme ole koskaan käyttäneet lasten pääsiäisruohoon multaa. Jotta kaikki pystyvät tekemään itselleen oman ruohoastian, istutamme siemenet paperiin, joka on kostutettu vedellä. Astiana on tällä kertaa käytetty lasipurkki.

Tämä on aisti- ja hienomotoriikkaharjoitus. Harjoitteen tekijänä 1.5-vuotias Kaaleppi. On ne pienetkin kädet aika taitavat... Miten hän onnistuukin saamaan liukkaalta pöydän pinnalta noin pienen siemenen kätösiinsä ja saamaan sen purkin sisälle?


Tässä on eri-ikäisten lasten näkemyksiä pääsiäistipusta. Vasemmalla 5-vuotiaan ja oikealla 3-vuotiaan.


Kun maalaukset ovat kuivaneet, jokainen saa laittaa niin monelle tipulle sulkia, kuin hänen maalauksessaan on tipuja.. 

Se, että lapsen kädessä on itsevärkätty vitsa tai omin kätösin maalattu rairuohopurkki vaatii lukemattomia työtunteja. Koska Piilometsänkään hoitajat eivät omista kuin kaksi kättä per nokka, omatoimiset ja auttavaiset apulaiset ovat tarpeen. 
Onneksi Piilometsän isommat lapset osaavat jo auttaa pienimpiä monessa asiassa. Ja onnistuupa myös ikätoverin auttaminen ihan samallalailla. Essunsolmimisjuna onkin hieno keksintö ja Lenne puolestaan auttaa ikätoveriaan Viljaa pitämällä vitsaa pystyssä, kun Vilja solmii siihen naruja kiinni.
Nella, 3 vuotta haluaa tehdä samoin kuin isommat ja harjoitella itse narujen solmimista.