NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

tiistai 27. helmikuuta 2018

METSÄN ELÄINTEN TALVIPOLKUOulun kaupungin varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen- ja kulttuurikasvatuksen kehittämisyksikkö ALAKÖÖKI järjestää päiväkodeille mm. luontopolkuja ja nukketeatteriesityksiä sekä kehittää ja tukee varhaiskasvatuksen kestävän kehityksen (KEKE) toimintaa. Tammikuussa oli Piilometsän lähiympäristössä vuorossa "Metsän eläinten talvipolku".
Meillä ylikiimingin varhaiskasvatuksen toimijoilla on tapana kutsua kaikki ylikiimingin yksiköt tasapuolisesti mukaan poluilleen. Piilometsän luottovierailijaksi on muodostunut viimeisten vuosien aikana yksityinen perhepäivähoitaja Piia lapsineen. 

Suurena kulttuurin ja seikkailujen ystävänä Piilometsä kiittää Alaköökiä, että se tulee järjestämään seikkailuja MYÖS Piilometsän lähiympäristöön, vaikka kunnalliset yksiköt eivät voikaan mm. matkakustannusten takia osallistua niihin.


Tällä kertaa lapset oppivat polulla suomalaisten luonnoneläinten talvisesta elämästä. Metsään oli sijoitettu tasaisin välein pisteitä, joissa kerrottiin yhdestä suomalaisesta eläimestä kerrallaan.

Jokaisella pisteellä oli kuva ja tietoa eläimestä. Aikuinen luki lapsille lyhyen tietopläjäyksen.  


Lumiharson alle sai kurkistaa. Siellähän se siili kuorsata tuhnutti.
Lapset pääsivät kokeilemaan myös itse. miltä tulisi viettää talvi lumipeitteen alla.

Minkä värinen jänis on talvella. Ruskea vai valkoinen?Pienet huomasivat polun varrella lumihangessa tutun näköisiä jälkiä. Lähimetsikön pupujussi oli käynyt lammaskopin nurkalla syömässä paalista heiniä.

Mitä varis syö talvelle? Entä orava ja jänis. Lajittele ruoat oikealle eläimelle.

Karhu nukkuu, karhu nukkuu, talvipesässänsä...