NAVIBARIN KATOAMINEN

Sticky navigation bar

HUOM!!!! ---- ÄLÄ käytä BLOGIN ALAREUNAN UUDEMPI JA VANHEMPI TEKSTI-LINKKEJÄ! -------- OHJE: KULJE "LUE BLOGIAMME"- PAINAKKEIDEN KAUTTA BLOGIJUTTUIHIN. --------

lauantai 16. huhtikuuta 2016

YLÄMUMMO HUKASSA


Kokosimme tähän 3-6-vuotiaiden luistelukokemuksia tältä talvelta. Kun näytti, että talvi ei tänä vuonna tulekaan, yli-innokkaina luistelun ystävinä aloitimme luistelukauden Oulun torille pystytetyssä muovikaukalossa. Ihan vasiten emme lähteneet Oulun keskustaan asti luistelemaan, vaan samalla reissulla kävimme myös päiväkodeille ja kouluille maksuttomassa Elokuvafestivaaliviikon esityksessä  ”Risto Räppääjä ja Sevillan saituri”.
Kun jäätä ei vielä joulukuussakaan näkynyt, halusimme käyttää Oulun kaupungin liikuntaviraston tarjoamia ilmaisia jäähallivuoroja vielä ennen joulua. No, taaskaan emme toki lähteneet pelkästään hurvittelemaan luistelujäälle, vaan kävimme samalla myös Oulun yliopistolla tutustumassa Eläintieteeliseen museoon.
Vihdoin! Ensi kosketukset omalle jäälle saimme jouluviikkoa edeltävällä viikolla. Lähetimme lapset ansaitulle joululomalle luistelutoivotusten merkeissä.


Alkutalven painiskelimme tällä korkeusasteella pitkän lauhan jakson kanssa, jolloin jään päälle satoi sekä räntää että vettä ja kenttä suli sohjoiseksi mömmöksi. Vuoronperään kenttää tasoiteltiin ja odoteltiin kunnon pakkasia. Sitten taas kolattiin, kolattiin ja kolattiin…

Pienellä pihakentällä sujui hyvin myös Piilometsän porukan jääkiekkopelit.Kirkonkylän kentällä 5-6-vuotiaat viettivät yhteisen luistelutuokion Ylikiimingin koulun eskareiden kanssa. Suunnitelmissa olivat myös yhteiset luistelutuokiot alaluokkalaisten kanssa, mutta valitettavasti  jääkausi loppui kesken kaiken. Muutamia kertoja pääsivät lmyös kaikki 3-4-vuotiaat yhdessä ioimpien piilometsäläisten kanssa kokeilemaan, miltä tuntuu päästellä menemään vauhdilla isolla kentällä.
Ensi vuoden eskarilaisillamme on jo hyvä kosketus jään pintaan. 
Jääkiekko on sopiva laji sekä tytöille ja pojille. Ensi talven jääkiekko-oppia odotellessa…
Tämän sivun lopussa on viimevuotinen video: ”Piilometsän Talviperhoset”.
Tähän tulee myöhemmin myös tämän kevään luisteluvideo, kunhan se editoidaan loppuun,  ajan kanssa…

PIILOMETSÄN TALVIPERHOSET 2015: Musiikkillinen luistelutarina
Paina PLAY ja suurenna koko näyttöön oikeasta alareunasta. 
Tarina on kerrottu videon alapuolella.
Suurin Neitoperhonen kuoriutuu talvella kotelostaan ja alkaa houkutella muita perhosia mukaan ilotteluun. Hän saa heti ystävän toisesta Neitoperhosesta, jonka kanssa alkavat liihottaa ympäri kenttää.
Pieni perhonen tulee kysymään: ”Voitteko opettaa meitä pieniä perhosia?” Pienimmät perhoset eivät vielä osaa liidellä ja murehtivat sitä. Pienen pieni perhonen itkee, kun ei osaa vielä lentää suurten Neitoperhosten lailla. Suurimmat perhoset lohduttavat: "Älkää välittäkö, opetelkaa sitten kesällä!" 
Sen sijaan kolme nuorta Neitoperhosta alkavat harjoitella, jotta pääsisivät lentämään suurten Neitoperhosten kanssa. 
Poikatoukkien joukosta löytyy rohkea Supersankari, joka lähtee liitelemään Talviperhosten kanssa.